Rânduri și alte gânduri

Ziua bună….

ideea săptămânii

După dușul de dimineață simt cum tot corpul mi-se revigorează. Presimt că ziua bună chiar se cunoaște de dimineață. Un mic dejun  plin de calorii, apoi o cafea neagră și fără zahăr. Tabietul de dimineață trebuie respectat, nu-i așa?

Un ochi aruncat către ceasul din perete îmi confirmă că mai am timp de o țigară. Of, urât viciu, dar….. Gata, hai la treabă ! Iau paltonul din cui, geanta de servici și ies pe ușă.

Totul era perfect până în acest moment. Doar că trebuia să fie ceva care să dea peste cap ziua bună ce abia începuse. Liftul era blocat la etajul 10. „Hai că nu-i bai !” îmi spun în gând și mă avânt pe scări în jos. 5 etaje nu e un capăt de țară. Ajuns în parcare, o noua veste bună mă aștepta: PANĂ!

” Tu-i …..și răniți și……sfinții…..!” Mi-am pierdut cumpătul și am început să înjur în gura mare. Hai că s-a dus naibii ziua bună de dimineață ! Asta e! Îmi suflec mânecile, dau să deschid portbagajul și alarma pornește, normal, nu?. Dacă nu ai cheile la tine , cum mama naibii să-ți deschizi mașina ? Cheile? Parcă le văd cum stau cuminți pe măsuța din hol împreună cu cheile de la apartament. Ah, si p’astea le-am uitat ! Bă, da prost sunt!

În urletele alarmei și printre înjurăturile lui Vasile de la etajul 1, mă uit la ceas: mai am la dispoziție 30 de minute. Calculez rapid în gând: Sunat la interfon+deranjat nevastă+urcat+coborât+schimbat roată= 1 oră cel puțin !

Varianta de urgență trebuie aplicata acum, pe loc! Mă îndepărtez de mașină și o iau frumușel pe jos către locul meu de muncă. Am să întârzii 10 minute, dar am scuzele deja pregătite !

Până la urma urmei face bine la sănătate o mișcare așa de dimineață, mai dăm jos din burtă, plămânii se umplu de aer curat….. Sau mai puțin curat că  ăștia cu mașinile lor, nu pot să-și miște și ei curu’ până la munca pe jos!

——————————————————————————————————–

Fragment dintr-un capitol al cărții ce nu va fi niciodată tipărită : Viața la bloc – povestiri științifico-fantastice cotidiene !

2 comentarii la „Ziua bună….

    1. De țigări m-am lăsat de vreo 5 ani!
      Toată povestirea de mai sus e doar o simplă fabulație, o mica povestire științifico-fantastică cotidiana 🙂 !

Orice opinie este binevenită

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.