Internet

Vreau să scriu în limba română!

M-am hotărât: de azi am să scriu în limba română, adică cu diacritice. De ce nu am făcut-o până acum? De lene, de comoditate, motive pot găsi cu duiumul. Mai foloseam din când în când diacritice.com dar tot lenea dicta atunci când aveam texte mai lungi.

Ieri insă am intrat pe spanac.eu și am citit un articol referitor la folosirea diacriticelor pe bloguri. Acest lucru m-a făcut sa mă hotărăsc să las lenea deoparte și să fiu un bun român măcar din acest punct de vedere. Și dacă tot e bal, bal sa fie, îi urmez și sfatul de a încuraja folosirea diacriticelor invitându-vă să accesați site-ul oficial.

Pentru cei care au probleme cu scrierea diacriticelor in WordPress recomand sa urmați pașii de aici.

4 comentarii la „Vreau să scriu în limba română!

 1. super nea cornele!
  asa nene! sa fim romani cum trebe.
  pot sa-ti dau un sfat insa?

  după punct sau virgula, se lasa spatiu.
  daca rezolvi si aia, te-ai scos!

 2. Întâmplător, sau nu, și eu m-am hotărât sa folosesc diacritice pe blogul meu. Asta după ce am văzut ce greutăți avea tatăl meu în a citi articolele de pe site-ul meu și după ce am primit sfatul ăsta de la mai mulți… Și știi ceva? Nici nu e greu să scrii românește!

  1. Ai dreptate, nu e greu să scrii românește, mai ales dacă conștientizezi că diacriticele sunt elemente distinctive, unice și care dau farmec si autenticitate limbii române. Dacă în limbaj o mai dăm în „rom-gleză” măcar scrisul să-l salvăm!

Orice opinie este binevenită

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.