Ubuntu on-air un plus pentru ideea de open source

Sunt utilizator de Gnu/Linux, mai precis, folosesc în principal sistemul Ubuntu. Am început acum 4 ani și de-a lungul timpului am crescut alături de acest sistem de operare. Am învățat multe lucruri noi pentru mine, însă cel mai important lucru a fost descoperirea programelor libere.

Am renunțat astfel la aproape orice program proprietar, am învățat să apreciez mai mult munca dezvoltatorilor și să încerc să dau și eu o mână  de ajutor, dacă pot. M-am  implicat în promovarea acestora, iar în limita cunoștiințelor am reușit să contribui la traducerea unora în limba română. Mi-se pare normal faptul de a încerca să ofer și eu ceva în schimbul muncii altcuiva.

Frumusețea programelor liberea constă în special în acest schimb de cunoștiințe între toți cei care utilizează un produs. Iar, dacă tot am vorbit despre Ubuntu, trebuie sa aduc în atenție modul cum dezvoltatorii acestui sistem de operare comunică cu utilizatorii lui.

Au creat o platformă denumită Ubuntu on-air, accesibilă la aderesa www.ubuntuonair.com. Acest lucru este un plus, din punctul meu de vedere, pentru ideea de open source. Faptul de a comunica în direct cu cei responsabili cu dezvoltarea programului pe care îl utilizezi este un lucru fantastic.

Ai ocazia să îti exprimi opiniile, să îți găsești răspunsurile la problemele tale, la curiozitățile tale, poți face propuneri, într-un cuvânt poți comunica. Un lucru esențial. Se crează astfel o legătura puternică între utilizator și dezvoltator, o legătură care nu poate duce decât la lucruri bune.

Chiar dacă nu sunteți utilizator de GNU/Linux, chiar dacă nu utilizați Ubuntu, merită să vă aruncați o privire pe Ubuntu on-air. Veți vedea un altfel de comunicare, veți gusta un pic din ideea de libertate a cuvântului, veți vedea oameni pasionați care vă stau la dispoziție, veți simți că faceți parte dintr-o comunitate.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.