România NU este în sud-estul Europei!

România

În atenția tuturor așa-zișilor jurnaliști, oameni de presă, blogări și alte persoane care se ocupă cu redactarea de știri, cu prezentarea de evenimente și alte lucruri conexe, vă rog eu nu mai spuneți niciodată această aberație : România este în sud-estul Europei!

Toatal greșit! Dacă nu vă dor buricele de la degete, tastați doar atât: Wikipedia-România. Veți afla niște informații corecte din punct de vedere geografic, informații pe care eu unul le-am învățăt în școala generală. Poate unii nici nu știu ce e aia școală, dar asta este altă problemă.

Nu sunt aici să dau eu lecții de geografie, deci doar am să citez câteva paragrafe de pe Wikipedia:

România este o țară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre.

România este situată în emisfera nordică, la intersecția paralelei 45° latitudine nordică și meridianului de 25° longitudine estică, iar în Europa în partea central sud-estică la distanțe aproximativ egale față de extremitățile continentului european.[

Paharul l-a umplut o știre ce a fost dată pe toate posturile de televiziune și radio, prin toate ziarele, pe paginile agențiilor de presă. Nimeni nu s-a sesizat și nu a făcut corectura absolut necesară, și o mai zic înca o dată cu litere mari:

ROMÂNIA NU ESTE ÎN SUD-ESTUL EUROPEI!

Sursa miniatură

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.