Problemă de găzduire sau de WordPress?

platforma wordpress

REZOLVAT! Am schimbat versiunea de PHP instalată pe server (din fericire am această opțiune în CPanel). Aveam instalată versiunea 5.4.28 și am făcut un downgrade la 5.2. Se pare că există unele incompatibilități, acum sunt pus pe săpat și testat. Când voi ajunge la o concluzie clară voi scrie un articol pe aceasta temă. Mulțumesc celor care mi-au dat sfaturi.

Sunt un autodidact. Când nu știu ceva, mă încăpățânez și fac tot posibilul să învăț și să rezolv problema apărută. Chiar dacă nu reușesc întotdeauna, dar măcar știu că am încercat. Astfel am procedat și în momentul în care am pornit aceasta aventură în on-line. Mai întâi am cerut ajutor, am întrebat în stânga  și în dreapta, dar apoi am început să îmi rezolv problemele singur, în special cele tehnice. Așa am învățat un pic de HTML, un pic de CSS, un pic de php, câte un pic din fiecare.

Acum însă am ajuns într-un impas și nu reușesc să găsesc o soluție. Și am căutat-o timp de 2 săptămâni. Poate nu am căutat unde trebuie, este și aceasta o variantă. Dar să revin la impasul meu și acum îndrăznesc să vă cer părerea și vouă celor care îmi treceți pragul.

Datele problemei sunt următoarele:

1) Am găzduire de tip shared, nu scumpă pentru că nu am pretenții mari și nici nu solicit resuse de speriat.Până în prezent nu au fost probleme din acest punct de vedere. Detaliile tehnice ale serverului sunt : versiune PHP 5.4.28, versiune Apache 2.4.9, versiune MySQL 5.6.16, versiune Perl 5.10.1. Am specificat aceste detalii pentru că aici bănuiesc că se află buba.

2)Versiunea WordPress instalată este 3.9.1, deci actualizată la zi.

Acum nu știu ce a determinat problema mea, setările serverului sau noua versiune de WordPress. Pentru că de doua săptămâni nu mai pot utiliza în mod normal panoul de control al WordPressului. După cum veți vedea în cele două scurte clipuri pe care le voi posta mai jos, atunci când accesez unele funcții primesc eroarea 404 Not Found. Am dezactivat toate pluginurile, am dezinstalat toate temele, lăsându-le doar pe cele implicite. Problema persistă, dar ce este mai ciudat este că aceste erori le primesc diferit în funcție de tema activă.

Sună ciudat, nu? Acum am activată o temă gratuită, Swift .În acest moment nu pot accesa temele instalate, nu pot edita un post, nu pot previzualiza un post nou. Pentru a putea face aceste lucruri schimb tema. Dacă activez cea mai nouă temă Twenty Fourteen, pot edita un post,îl pot previzualiza, însă nu pot accesa widgeturile, nu pot accesa librăria media. Dacă activez o alta, la fel, unele funcții devin accesibile altele nu.

Am făcut nu mai puțin de 3 reinstalări , una dintre ele cu o versiune mai veche de WordPress dar fără rezultat.

Nu știu dacă este important însă momentan nu pot să instalez niciun plugin de cache. De fiecare dată primesc eroarea 500 Internal server error.

Am creat un subdomeniu, test.neacornel.eu, și am făcut o instalare pe curat, fără să fac nicio setare. După cum se vede în video, problema persistă, unele funcții nu sunt accesibile Totuși am reușit să instalez un plugin de cache fără să primesc eroare.

Am deschis un tichet de suport, însă am primit răspunsul că nu este o problemă de server, iar alte saituri găzduite pe WordPress nu au asemenea probleme.

Erori WordPress pe blogul actual:

 [embedplusvideo height=”450″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1hVxjLd” standard=”http://www.youtube.com/v/nzOomrkCETo?fs=1″ vars=”ytid=nzOomrkCETo&width=450&height=450&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3262″ /]

Erori pe subdomeniul de test:

[embedplusvideo height=”450″ width=”450″ editlink=”http://bit.ly/1hVxtSF” standard=”http://www.youtube.com/v/rw4JCnCN4gA?fs=1″ vars=”ytid=rw4JCnCN4gA&width=450&height=450&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9713″ /]

Aștept idei, sfaturi sau orice mic lucru care m-ar putea ajuta să rezolv această problemă sâcâitoare.

4 comentarii la „Problemă de găzduire sau de WordPress?

  1. Sigur ai dezactivat complet wp total cache cand ai incercat sa dezactivezi pluginurile?! Mie mi-a facut cateva faze…
    500 error poate avea foarte multe solutii. De obicei, este de la o eroare a serverului pe care esti gazduit…

    1. Sunt sigur că am dezactivat toate pluginurile. Așa cum am spus am făcut 3 reinstalări, iar pe subdomeniul de test la fel. Eroarea 500 internal server error o primesc de fiecare dată când activez un plugin de cache, indiferent de numele lui.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.