General

Permis pentru crimă

permis de conducere

Trebuie să recunoaștem că, noi cei care deținem un  permis de conducere, avem de fapt în mână un permis pentru crimă. Avem un document care ne dă posibilitatea oricând să săvârșim o astfel de faptă. Te-ai suit în mașină și trebuie doar să îți alegi ținta.

Sună macabru, dar este din păcate adevărat. Mulți dintre noi nu conștientizează acest lucru pentru că, dacă ar face-o ,nu ar mai exista atâtea drame pe șosele. Am auzit de prea multe ori persoane care doresc să aibă un carnet de conducere doar pentru a se lăuda cu el. Autoturism nu au, un loc de muncă unde este necesară deplasarea cu mașina nu au, mulți nici nu au bani de mașină, dar asta e altă poveste. Și atunci de ce vor permis?

Cred că trebuie limitat cumva accesul la dobândirea acestui permis  de conducere. Argumente sunt prea multe, numai deschizi televizorul și din cinci știri una este despre un accident auto. Și din ce în ce mai mulți începători!

Consider că o înăsprire a modului de acordare a permisului este binevenită. În acest sens ma gândesc la următoarea variantă:

  • După terminarea școlii de șoferi și absolvirea primului examen, permisul să fie acordat provizoriu pe un termen de 1 an de zile. În acest timp deținătorul acestui permis are voie să circule numai în localitatea de reședință și pe drumurile județene. Pe acestea din urmă trebuie să fie însoțiți obligatoriu de o persoană ce deține un permis de cel puțin 5 ani.
  • După un an de zile se poate  da un al doilea examen, numai dacă în acel an nu s-a încălcat nicio regulă de circulație, în urma căruia se poate atribui un permis de conducere pe termen nedeterminat.
  • În cazul producerii unui eveniment rutier de către un posesor al unui permis provizoriu, 20% din daunele materiale produse să fie suportate de către instructorul școlii de șoferi . În acest fel cred că vor fi mai motivați aceștia din urmă în alegerea clienților și în îndrumarea lor pentru obținerea permisului mult dorit.

Lista cu propuneri poate fi mai lungă și aștept și de la voi propuneri. Nu știu dacă se vor finaliza cumva, dar măcar știu că mi-am spus un punct de vedere și poate cândva cineva le va lua în considerare.

Orice opinie este binevenită

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.