Pentru un pumn de bani

mulți bani

mulți baniScrâșnești din dinți, strângi din pumni, înjuri în gând și treci mai departe. Compromisul compromite demnitatea, compromite speranța, compromite viața. Dar îl faci, pentru un pumn de bani.

Sănătatea nu te mai interesează, tragi ca nebunul o zi întreagă, transpiri, respiri aer infect, auzi ordine urlate în timpane,dai și primești indicații, medicii îți dau pastile, tu le iei, nu ții cont de contraindicații.Dar mergi mai departe, pentru un pumn de bani.

Se merită? Poate da, poate nu, răspunsul sigur nu îl ai tu. Te gândești la familie, să le fie bine, să aibă de toate, dar ei oare se gândesc la tine? Atunci când vei cădea jos,când vei rămâne numai piele și os, te vor ridica? Poate că da, pentru un pumn de bani.

Dar valorile morale, etica personală mai contează? Vrei să ai mai mult,tu nu ai,dar are cel de lângă tine. Dai în cap,înșeli, amăgești, trișezi, obții ce ți-ai dorit. Ești fericit acum, ai un pumn de bani.

Un pumn de bani, un munte, un porcoi. L-ai strâns, l-ai agonisit,e al tău. Și? Dai o scânteie și rămâne doar fum. Dai ortu’ popii și rămâne o iluzie.

Tocmai ai primit de la viață un pumn în față, și spre regretul tău, nu este un pumn de bani.

Sursa foto

4 comentarii la „Pentru un pumn de bani

    1. Nu mă supără link-ul. Doar nu-l țin în cârcă :).
      Nu mă plâng de faptul că muncesc, chiar îmi face plăcere activitatea, iar dacă mai este și profitabilă, de ce nu?
      Am scris doar un of de-al meu, prea alergăm astăzi după bani, prea le dăm importanță, prea au devenit indispensabili. Dar noi chiar nu mai contăm?

  1. trebuie facut un echilibru. nu se poate nici fara bani dar nici nu trebuie sa muncesti pentru a-ti cumpara lucruri care nu-ti trebuie. e greu…

    1. Bine ai venit aici!
      Fără bani s-a trăit sute de ani, nu zic mii că poate exagerez.Trocul a fost la baza negoțului mult timp și poate că dintr-un punct de vedere era un pic mai corect: Dacă produceai un lucru aveai posibilitatea să-l schimbi cu un alt lucru de care aveai nevoie. Astăzi, chiar dacă nu produci, te împrumuți, în speranța că vei produce în viitor, și schimbi pentru lucrul care îți este necesar. Dacă nu vei produce , atunci apare “madam criza” și se complică lucrurile.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.