Muzica de calitate și VLC

VLCVLC este un program open-source foarte ușor de folosit și de aceea este prezent în topurile preferințelor utilizatorilor, indiferent de sistemul de operare folosit. Doar că, chiar dacă este ușor de folosit, el este de asemena și un program foarte complex cu multe funcționalități.

Majoritatea însă îl folosesc doar pentru redarea de material video, filme și videoclipuri, însă stă excelent și la redarea de materiale audio, la preluarea de fluxuri de pe internet și nu în ultimul rând de preluarea și redarea posturilor radio on-line.

Cum vă spuneam într-un articol precedent, am început să caut calitatea și să ascult materialele audio în format .flac sau măcar .ogg. Făcând acest pas am căutat și posturi de radio care să utilizeze aceste formate. Din păcate sunt puține, dar există.

Și aici intervine VLC-ul. Printre multiplele sale funcționalități există și posibilitatea preluării și redării posturilor de radio on-line, așa cum am mai spus și mai sus. Pentru acest lucru trebuie să alegeți din meniul Vizualizare>Listă de redare (Ctr+L).

Apoi în partea stângă veți găsi secțiunea de internet de unde alegeți Icecast Radio Directory :

radio-internet

Utilizăm funcția de căutare din dreapta sus și căutăm după formatul .ogg :căutare

Rezultatele sunt destule și satisfac majoritatea gusturilor muzicale. Personal mie îmi place Radio Revolution:

rezultate

Acum rămâne la alegerea fiecăruia să caute și să asculte muzica ce îi place, însă puțină calitate nu strică, iar bătrânul mp3 ” și-a trăit traiul și-a mâncat mălaiul”

Sursa miniatură

3 comentarii la „Muzica de calitate și VLC

  1. Mai zi si ca poate face capturi de ecran si ca este si un foarte bun screen recorder.
    De cand il folosesc n-am mai instalat niciun pachet de codecuri pe laptop (klite, cccp, etc)
    Cu fisierele flac nu m-am incurcat, pentru muzica de calitate am nevoie si de niște boxe de calitate… și deocamdată n-am 🙂

    1. Știu ce poate. L-am folosit și pentru streaming în rețea, iar cu aplicația de pe tabletă pot să mă conectez la calculator și să accesez filmele (de ex.) din fotoliu. Nici eu nu am boxe de calitate, din contră am un bătrân sistem de 8 ani vechime, dar chiar și așa se simte diferența.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.