R.I.P. Mp3

Stați așa, nu vă impacientați! Nu a murit mp3-ul! Asta îmi doresc eu! Da, susțin cu inima pe inimă că abia aștept ziua în care să spun: R.I.P.Mp3!

Acum când spațiul de stocare este suficient pentru toată lumea, avem la dispoziție chiar și soluții de stocare în „nori”, nu știu de ce încă mai are succes acest format de compresie a muzicii. Este învechit, calitatea sunetului are de suferit și totuși el încă mai este printre cele mai folosite codecuri audio de compresie.

Poate sunt eu mai diferit, mai ciudat, însă de când am renunțat la mp3-uri si am trecut la flac-uri, mi-am readus la viață bătrânul sistem audio vechi de 8 ani. Da, chiar și pe un sistem atât de vechi, diferența de calitate se simte.

Nici nu vreau să mă gândesc cum este o audiție pe un sistem de generație nouă! Ba, mă gândesc, însă momentan rămân doar gânduri! „Ceva” material ma împiedică la ora asta 🙂 !

Faceți și voi o încercare și o să îmi dați dreptate! Let the bass kick!

bass

 

Sursa miniatură

4 comentarii la „R.I.P. Mp3

 1. Nu stieam ca un album are mai mult de 100 mb… dar 1 gb este exagerat…
  Referitor la mediu de stocare din nori, eu nu as fi prea incantat asta deoarece cineva vrea sa fie ok nu incurajeaza piraterie, si ma gandesc ca toata lumea cumpar 200 de mp3 uri ca aibe ce pune legal pe cloud…

  1. Poate o piesă sa aibă 100 mb(una scurtă). Dimensiunea unui album în format FLAC este aproximativ cu dimensiunea unui album original (Un CD normal are ~ 700mb). Zic aproximativ pentru ca este un codec care comprimă sursa originală cu 40-60% fără însa pierderi de calitate.
   Referitor la mediul de stocare din nori, ma refeream la stocarea albumelor proprii, cumpărate, dar transformate în FLAC și urcate pe server, Astfel ai posibilitatea de a avea acces la muzica ta oriunde te-ai afla.
   Nu încurajez pirateria, din contra încerc să explic cât pot eu de bine aspectele negative ale acesteia. Nu zic că eu nu am „păcătuit” sau mai „păcătuiesc”, dar încerc sa limitez acest lucru cât pot.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.