Ministerul Educatiei renunță la licențele Microsoft!

linuxUn articol scurt, un fel de post-scriptum la articolul acesta. Se pare că tam-tamul făcut în presă și după ce s-au făcut dezvăluiri privind cheltuirea nejustificată a banilor publici pentru licențe Microsoft care zac nefolosite nu a rămas fără efect. Ministerul Educației dă înapoi și a luat o hotărâre destul de importantă pentru educația românească: Renunță la unele licențe Microsoft!

Nu s-au deșteptat prea mult, pentru că recomandă și utilizarea „mortului” Windows Xp sau al eșecului Vista. Totuși cea mai importantă recomandare este cea a folosirii de sisteme de operare gratuite! Este un mare pas înainte!

Mai jos atașez un document oficial, semnat și parafat din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț:

document ministerul educatiei Și un link către o pagină de pe situl Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

În concluzie se pare că încep să se miște un pic lucrurile și pe la  noi, sper să se conștientizeze mai mult în societatea noastră importanța folosirii cu cap al banului public.

P.S. Pentru toți cei care au nevoie de sfaturi, informații și asistență tehnică le stau la dispoziție, mă puteți contacta cu ajutorul formularului de contact sau pe rețele de socializare din sidebar.

Sursa foto

6 comentarii la „Ministerul Educatiei renunță la licențele Microsoft!

  1. Da, la noi s-a revenit la Vista. Aștept și ziua când școlile vor fi obligate să folosească doar sisteme și aplicații open source. Nu că aș avea ceva cu Microsoft, dar așa mi se pare normal. Dar mai am de așteptat 🙂

    1. Nu este vorba de a obliga, ideea este de a eficientiza! Se pot redirecționa astfel unele sume către alte nevoi ale sistemului de învățământ crescând astfel și calitatea educației. E doar un pas, mic, dar este făcut!

      1. Dacă lasă la latitudinea conducerii școlilor nu se va schimba nimic. Nu mă refeream la calculatoarele deja existente (nu m-am exprimat prea clar mai sus 🙂 ), ci la cele ce urmează a fi achiziționate. Decât să cumperi un computer + windows 7 sau XP mai degrabă folosești banii ăia la altceva.

  2. banii dati pe lincenta este doar o mascarada, in felul acesta puteau sa-si traga bani in buzunare pentru niste licente inexistete si total nefolositoare

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.