Media

Huliganism,terorism dar nu jurnalism

presa

Conform Wikipedia,definiția jurnalismului este următoarea:

Jurnalismul reprezintă activitatea de a strânge, a analiza, a verifica și a prezenta informații referitoare la evenimentele curente, incluzând tendințe, rezultate și persoane. Cei ce practică jurnalismul se numesc jurnaliști.

Nu cred că ce au făcut acei inși ,care se autointitulează jurnaliști, la aeroport cu ocazia sosirii doamnei Andrea Marin se încadrează în definiția de mai sus. Și lucruri de felul acesta s-au mai petrecut și în alte cazuri.

A strânge, a analiza, a verifica și a prezenta informații nu înseamnă ca trebuie să te folosești de orice mijloace doar pentru a-ți atinge acest scop. Nu înseamnă să agresezi, să urmărești, să terorizezi o persoană, chiar dacă este publică. Atât timp cât această persoană publică a făcut un comunicat oficial adresat în special jurnaliștilor prin care exprima destul de clar faptul că NU dorește să comenteze pe marginea acestui subiect, de ce încerci tu, ca jurnalist, să obții aceste informații împotriva voinței persoanei respective?

Oare, să spunem că reușești, obții aceste informații personale, intime, cu ce te ajută pe tine și pe cei care urmează să aibă acces la aceste informații? Unde găsești utilitatea acestei informații? Și dacă aceste informații sunt doar niște simple fraze, simple idei fără valoare, merită să utilizezi orice mijloace doar pentru a le obține?

Așa că eu consider că ce faci tu se numește huliganism ,terorism, vandalism dar nu jurnalism. Poate că ar fi bine venită o lege a presei, că tot de discută în ultimul timp pe acest subiect.

 

6 comentarii la „Huliganism,terorism dar nu jurnalism

    1. Ți-am editat eu comentariul :)! Lipsa de profesionalism însă a devenit o constantă a zilei noastre în mai multe domenii, dar în presă este cea mai vizibilă.

  1. sistemul e prost, tara se duce de rapa… De acolo usor, usor incepe totul, apoi un lant interminabil de oameni fara calitate in posturi cheie care ajung sa conduca prost posturile de televiziune si lantul continua.
    In plus, sunt foarte, foarte multe televiziuni, iar goana dupa rating…face „furori”.

Orice opinie este binevenită

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.