Rânduri și alte gânduri

Fugi …..

Fugi….. Este atât de simplu să îți rezolvi toate problemele, pur și simplu lași baltă tot și fugi.

Și ce complicat părea la început! Te frământai cum să îți rezolvi problemele, îți storceai creierii, calcule, combinații și mult stres. Și tot această harababură, pentru ce ?

În goana ta nebună către propria salvare ridici în urmă nori negri de praf și nici prin cap nu îți trece că cei din urma ta se îneacă, se sufocă….. Dar poate că știi, dar nu îți mai pasă, tu doar fugi…..

Acum e simplu. Fugi…. Cât te țin picioarele, cât te țin plămânii…. Și când nu mai poți, te oprești un pic, îți tragi sufletul și pornești mai departe. Și doar fugi, fără țel, fără direcție, fără să îți pese de nimic.. Și asta te face fericit. Și fugi….

Înainte îți păsa. Înainte ți-ai rupt bucăți din suflet și l-ai împărțit cu toți cei din jur. Unii se bucurau, alții nici până in ziua de azi nu ți-au spus un simplu „mulțumesc”. Dar nu îți păsa. Erai fericit. Sau cel puțin așa credeai.

Până într-o z,i când ți-ai dat seama că pentru tine nu a mai rămas nimic. Niciodată nu te-ai gândit și la tine. Niciodată nu ți-ai dorit ceva pentru tine. Tu erai un mare zero chiar pentru tine. Și cel mai greu a fost când ți-ai dat seama că ești un zero și pentru cei din jur.

Nimănui nu-i mai pasă atunci când încetezi să mai oferi. Nimeni nu se mai deranjează să îți arunce măcar un banal „ce mai faci?”.

Și atunci te-ai hotărât să trăiești și pentru tine. Și atunci au început și problemele. Pentru că atunci când ai mai încetat să oferi ai devenit automat un egoist netrebnic. Tot ce este rău se întâmplă numai din cauza ta. Tu ești problema.

Și , ca un laș, ai ales să fugi….. Fugi mâncând pământul fără să te mai uiți în urmă. Fugi fără să îți pese că rezultatul o să fie crunt și crud. Fugi, chiar dacă vei rămâne singur și uitat de lume.

Fugi…..

Orice opinie este binevenită

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.