Fără piraterie

A doua săptămână fără să pornesc clientul de torent. Coafura rezistă :). De fapt, este foarte simplu atunci când ai alternative. Şi acest lucru este esențial. Lipsa unei alternative te face să te gândești la soluţii, şi de multe ori acestea sunt ilegale.

De când am ajuns aici, în Germania, am fost surprins de multitudinea de posibilități şi mi-am propus să încerc să fiu cât se poate de corect. La început mi-a fost greu, deoarece nu vorbeam şi nu înţelegeam limba, însă, cu trecerea timpului am început să mă obişnuiesc.

Şi ca să exemplific pe scurt :

Noile filme le poți vedea la cinematograf. Banal, nu ? Însă în România mai găsești un cinematograf doar în marile orașe şi pentru cineva aflat în provincie acest lucru este un impediment. Aici orice mic orășel are un cinematograf, iar datorită infrastructurii rutiere, nu este foarte complicat să conduci câţiva km până la cel mai apropiat oraș, în cazul în care locuiești în localități fără cinematograf.

Oferta online este impresionantă. Doar câteva numere mari: Netfix, Maxdome, Amazon Prime, Videoload etc. Practic ai de unde alege şi un lucru foarte important este că îţi permiţi să plătești. Un abonament de 10€ pare mult pentru România, aici înseamnă doar o oră de muncă.

Concluzia este că se poate, dar depinde foarte mult şi de alţi factori pe care nu îi poţi controla de fiecare dată.

Şi o altă precizare: Am dezactivat opţiunea de sharing. Prefer să rămână totul aici, nu să devină conţinut pentru alte situri.

2 comentarii la „Fără piraterie

  1. Nu e chiar asa cu cinematografele. Ploiestiul nu este oras mare si are vreo 3,4. Deh… noile hypermarket-uri… Romanul inca nu e obisnuit sa consume.

    1. Ploieştiul este totuşi destul de mare. Eu mă refeream la orăşelele din provincie unde mai toate cinematografele au devenit discoteci sau pur şi simplu sau închis.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.