Depanare de Windows

depanare Windows

depanare WindowsDe trei zile încoace gura nu-mi mai tace. Am luat toți sfinții din calendar, au urmat mame, tați și alte rude. Nervi peste nervi. Totul din cauza unui amărât de Windows. Dacă credeți că urmează un tutorial de depanare Windows vă înșelați.

Am renunțat la acest sistem de operare de 2 ani, dar încă mai sunt rugat de prieteni sau diverși cunoscuți să vin să le repar Windows-ul. Așa s-a întâmplat și zilele trecute și am trecut la treabă. C-am mult 3 zile vor zice unii, dar pe lângă buba sistemului am dat și peste ” specialiștii” providerului de net care au pus sare pe rană.

Până la urmă aproape am rezolvat problema, mai rămâne ca acea cunoștință a mea să rezilieze contractul cu firma respectivă și sa se ducă la concurență.

Acum vreau să fac unele precizări care pot fi și sfaturi utile pentru unii:

  • Un calculator pentru a funcționa la parametrii normali are nevoie de un sistem de operare normal, adică dacă doriți să folosiți Windows atunci renunțați la ” piraterii” și luați unul cu licență.
  • Dacă nu vreți să dați banii pe așa ceva atunci deschideți bine ochii, urechile și fără alte idei preconcepute instalați-vă un sistem de operare GRATIS, pentru începători recomand Ubuntu sau Linux Mint.
  • Încă un sfat important, mai ales pentru cei care aleg să cumpere un sistem de operare, obligatoriu cumpărați un antivirus! Nu are rost să ” face-ți rost ” de unul de pe net, costul unei licențe este mai mică decât pierderile pe care le puteți avea.
  • Pentru ceilalți nu este valabil recomandarea de mai sus, prietenii știu de ce.

Toate aceste sfaturi sunt probate pe pielea mea, am folosit software nelicențiat și am avut ” numai de câștigat”.

Deci, decât să  dați mie sau altui prieten un 50 sau 100 de ron să vă repare Windows-ul mai bine puneți bănuț peste bănuț și plătiți o licență. Până la urma urmei cineva a muncit la acel produs, iar dacă cere un preț pe munca sa este normal să îl și primească.

Iar pentru cei care o să îmi sară în cap și o să mă certe, spunându-mi că pe sistemele de operare gratuite recomandate de mine  nu pot să se joace atunci le spun că au două variante:

  1. Să joace acele jocuri special create pentru acele sisteme de operare
  2. Să își cumpere o consolă de jocuri, așa scapă și de eventualele incompatibilități hardware dintre cerințele jocului și sistemul de operare. Of, mai trebuie să cumpărați și jocuri, adio download de pe torente!

C-am atât am avut de spus, fiecare face cum crede, dar unele mici alegeri ne scutește de niște dureri mari de cap, ne salvează timp prețios și de ce nu, ne face mai încrezători în noi știindu-ne oameni corecți.

P.S. Pentru corectitudini-ne vă informez că unele linkuri de mai sus sunt afiliate.

Sursa foto.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.