Campanii de întrajutorare

Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, ne apropiem și de sărbătoarea ortodoxă a Nașterii Domnului avem astfel toate motivele să fim un pic mai buni, un pic mai darnici, un pic mai atenți la cei din jurul nostru. Pe acest lucru se bazează, cred, și multitudinea de campanii de ajutorare care apar în asemena momente.

Nu sunt contra lor, ba din contră atunci când am avut ocazia să susțin o astfel de inițiativă am ajutat cu cea am putut și eu, însă am o nemulțumire în legătură cu acestea. De ce apar numai în asemenea momente? A devenit o regulă în ultimul timp. Crăciun, Paște, Moș Nicolae și alte sărbători sunt motive principale de a porni campanii. Oare acei copii sau acei oameni care au nevoie de un sprijin, indiferent de natura lui, nu există și în restul anului?

De ce multora dintre noi trebuie mereu să le amintim că, dacă au reușit cumva să aibă un pic mai mult, ar fi frumos să încerce să își ajute aproapele? Și asta nu în cadrul unei campanii. Pur și simplu atunci când pot, să o facă și gata. Scuze, am uitat! Mulți sunt oameni ocupați, au servicii , lucrează de dimineața până seara, motive suficiente pentru a uita.

Dar chiar așa de greu este ca, dacă ai reușit măcar odată să ajuți cumva, să îți aduci aminte și în anul următor să faci exact același lucru? De exemplu, eu nu uit că până la sfârșitul lunii mai am timp să semnez o hârtie, și, fără să scot un leu din buzunar, pot dona 2% din impozitul de pe venit. Nu vreau să mă laud, dar a intrat în reflex. Nu am cum să uit, iar scuza cu timpul nu ține. Doar câteva minute nu cred că sunt o problemă pentru unii. Nu este mult, dar măcar știu că am ” mișcat un deget”.

Iar atunci când aceste campanii sunt pornite de către companii comerciale, care în virtutea bunelor intenții, obțin și o promovare gratuită, îmi vine cumva și mai multă silă. Nu știu câte dintre acestea donează anual cei 20% din impozitul pe profit. Evident că sunt și excepții, însă dacă tot te dai mare companie preocupată de întrajutorare, fă-o și fără publicitate, fă-o constant, include în bugetul anual un fond destinat exclusiv pentru acest lucru. Poate, dacă aflu aceste lucruri, am să am mai multă încredere în produsele și serviciile companiei respective.

Probleme sunt destule în jurul nostru, dacă am face câte o campanie pentru fiecare n-am reuși decât să ne ocupăm timpul aiurea, mai bine am încerca în mod concret rezolvarea acestora atunci când putem, fără tam-tam și bătăi în piept. Și fără motive de genul: ” De sărbători, fii mai bun…..”

Sursa foto thumbnail

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.