Calculatorul tău personal poate salva vieți

Sună cam pompos titlul, pare o exagerare, însă este un adevăr simplu. Poți să salvezi vieți folosindu-te de calculatorul tău personal!

Până să intru în detalii, permiteți-mi să vă adresez o întrebare: La ce folosiți în principal calculatorul personal?

Răspunsuri previzibile: „stau” pe rețele de socializare, mai văd un film, ascult muzică, citesc, mă joc etc. Lucruri banale pentru unii, lucruri normale pentru alții. Cert este că mulți își doresc pentru aceste activități cel mai bun procesor, cea mai bună placă video, câtă mai multă memorie ram. Bani investiți, nu puțini, însă dacă stăm să ne uităm mai atent nu folosim întotdeauna toată puterea de calcul al mașinii noastre.

Resurse risipite pot spune. Și nu mai pun la socoteală faptul că, de multe ori calculatorul merge ore întregi fără să avem nicio activitate.

Aici am vrut să ajung. Cunoșteam proiectul de mai mult timp, însă nu i- am dat prea mare importanță. De câteva zile însa am studiat un pic mai cu atenție și m-am hotărât să mă alătur și eu. Este vorba despre Wolrd Community Grid, un proiect prin care se adună putere de calcul din întreaga lume pentru diferite proiecte științifice, în special în domeniul sănătății.

Altfel spus, atunci când nu folosim calculatorul sau chiar în timpul activității de zi cu zi putem pune la ” bătaie” o părticică din resursele procesorului, ale memoriei ram, ale hard diskului pentru efectuarea unor mici sarcini din cadrului unui proiect ales de noi.

Totul este la vedere, putem controla câte resurse alocăm, cum se vor folosi și când, vedem sarcinile active și cele pe care le-am efectuat. Pare simplu? Așa și este!

Încercați! Nu va costă absolut nimic și cred că puteți câștiga o mulțumire sufletească.

Puteți accesa proiectul utilizând legătura de mai sus.

calculator personal

5 comentarii la „Calculatorul tău personal poate salva vieți

 1. Este foarte frumos din partea ta că te-ai gândit să ajuți! Chiar contează!

  În cazul în care dorești, ești binevenit să intri în echipa Romania.

  Dacă ești curios, profilul meu este acesta. Da, am câteva medalii de aur pentru contribuția adusă la găsirea unor leacuri pentru lupta împotriva SIDA sau pentru cea împotriva cancerului.

  Și nu fac nimic extraordinar, doar am computere pe care las WCG să lucreze în voie, când eu nu lucrez pe ele, ceea ce vă doresc și Dvs.!

  Hai să fim campionii unei lumi mai bune!

  1. Am să mă alătur echipei. Pot să spun că ai un merit în decizia mea, am tot văzut mesaje pe twitter, plus ce am mai citit și eu. Nu am resurse mari, dar un pic pot ajuta și eu.

   1. Picul ăla, contează.

    Task cu task se clădește o lume mai bună și mai sigură.

    De exemplu, mă aștept ca pe parcursul vieții, 30% din populație să facă cancer. Mi se pare vital să încercăm să ajutăm!

    Deci, din partea mea, chiar și pentru acel un pic: – Îți mulțumesc frumos!

    Toată stima!

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.