ANAF milostivul

ANAF

Am fost plecat câteva zile într-un scurt concediu. M-am întors astăzi și bineînțeles am găsit cutia poștala plină de „spam”. Facturi, pliante, scrisori.

Am făcut repede o scurtă selecție, 90 % ajungând la coșul de gunoi. Printre acestea am găsit  și un aviz poștal așa că m-am grăbit să fac o tură la Poștă.

Mă aștepta o scrisorică de la prea hulita instituție numită ANAF. Nu am deschis-o pe drum, dar am început să îmi fac scenarii. Oare ce mai am să le dau, oare ce greșeli au mai făcut, experiențe de genul acesta am mai avut cu unele instituții de stat.

Ajuns acasă, mi-am pus un pahar de bere să îmi fac curaj și am deschis plicul. Am citit de 5 ori și tot nu îmi venea sa cred. După ani și ani de plătit impozite și taxe, după cozi și timp pierdut pe la ghișee, ANAF-ul s-a gândit și la mine și a face pe milostivul cu mine:

Îmi comunică că am plătit 185 de lei mai mult anul trecut și dorește să îmi restituie această sumă.

Ce drăguț! Cum să nu-ți  plătești taxele și impozitele, cum să încerci să faci „combinații” pentru evitarea acestora, când această minunata instituție numită ANAF se gândește la munculița ta și vrea să fie corect cu tine?

Sursa miniatură

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.