Internet

A plati sau a invata?

  Am gasit pe net un site.Nu dau numele acum,dar ca obiect de activitate il are promovarea urmatorului tip de servicii:”Instalare windows 7 , XP Professional , Vista la domiciliul clientului sau la sediul firmei dvs. Instalare drivere aferente laptop , desktop precum si programe utile, playere, antivirus , Office.Configurare routere , retelistica , periferice. Reparatii Calculatoare.
Calculatorul iti functioneaza defectuos ? Se blocheaza sau nu raspunde la comenzi? Ai nevoie de un specialist in service calculatoare.
Iti oferim service calculatoare la preturi avantajoase chiar la sediul firmei sau la domiciliu,in Bucuresti.” Copiat mot-a-mot de pe site.
  Stiu ca sunt multi,multi afoni in domeniul calculatoarelor,ca multi abia au habar sa porneasca un calculator,ca multi se dau mare cu laptopul cel nou,dar se uit ca vitelul la poarta noua cand le pui cate o intrebare simpla si lista poate continua,iar dupa urma unora ca acestia se pot scoate bani frumosi.
   Dar imi vine si mie in cap o simpla intrebare:Oare daca eu ii sun si le cer sa imi instaleze un sistem de operare bazat pe Gnu/Linux,ce raspuns primesc?
-Pai,sa vedeti ca noi nu instalam decat sisteme de operare cu licenta,asa ca pune intai banul pentru licenta,apoi suna-ma!
-Si daca am un sistem piratat,mi-l instalezi,apoi ma dai in gat la ORDA?Sau imi mai ceri un supliment ca sa taci din gura?
  De mai bine de un an folosesc Linux si am uitat de licente platite,am pastrat un batran Xp pentru cate o joaca cand imi mai vine cate un dor sau cand mai doresc sa mai testez cate un program.Se poate si in virtual,dar amintirle ma chinuesc…..
  Multi spun ca este mai complicat,dar oare cati au stiu din prima sa utilizeze un Windows?Apropo de cei de mai sus.
  Dar e un pic mai greu sa inveti,sa accepti ca sunt lucruri pe care nu le stii si sa accepti si sfaturi sau critici atunci cand gresesti.
    Eu unul ma simt un pic mai liber,tu,cel care esti conditionat de plata aproape periodica a unei licente,cum te simti?
  Ce este mai usor:a plati sau a invata?

Orice opinie este binevenită

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.