5 pluginuri WordPress de evitat

pluginuri wordpress

Am citit ieri un articol interesant pe wpseer.com referitor la unele pluginuri WordPress ce trebuiesc evitate atunci când ai găzduire de tip shared. Cum sunt mulți care preferă aceste conturi de găzduire, în principal din cauza costurilor scăzute, cred că sunt bine de știut motivele evitării acestor pluginuri.

Așa cum se știe pe un cont shared se împarte un server cu mai mulți clienți, fiecare având situl său, cu setări și pluginuri instalate conform intereselor proprii. Acest lucru duce la timpi de încărcare a paginilor mai mari, cauza principala fiind utilizarea resurselor serverului la comun. O mare cantitate de resurse este consumată de pluginurile instalate, deci evitarea lor poate duce la o mai bună încărcare a paginilor sitului.

Acolo unde este posibil se preferă introducerea funcționalităților pluginurilor în codul temei, dar nu sunt mulți care știu să facă acest lucru. Deci să trecem la enumerarea acestor pluginuri de evitat:

  1. Broken Link Checker. Daca aveți neapărată nevoie de acest plugin folosiți-l în perioade de trafic scăzut și dezactivați-l atunci când a-ți terminat treaba. O alternativă on-line găsiți aici.
  2. Google XML Sitemaps. Este foarte bine să ai un  xml sitemaps , dar dacă ai instalat WordPress Seo de la Yoast atunci nu mai ai nevoie de acest plugin care este un consumator masiv de resurse.
  3. Yet Another Related Posts Plugin. Interogările dese în baza de date, căutările și indexările acestuia utilizează masiv resursele serverului. Pentru blogurile mici este de preferat adăugarea de linkuri manual sau folosirea unor pluginuri mai puțin pretențioase cum ar fi nRelate sau LinkWithin.
  4. WP-Postwiew. Acest plugin scrie în baza de date de fiecare dată când se încarcă o pagină, deci iar o sursă de ” stres” pentru server. Alternativa ar fi Jetpack plugin și Google Analytics.
  5. WordPress Popular Posts. Specialiștii recomandă scrierea celor 5/10 posturi populare într-un widget text dacă doriți neapărat acest lucru pe site. Alternativa ar fi nRelate Most Popular.

Eu unul am renunțat la Google XML Sitemaps și la un alt plugin care îmi făcea back-up automat. Acesta din urmă am observat că îmi ocupa din spațiul alocat pe server, așa că prefer să fac back-up manual, iar atunci când uit sa mă încred în firma de găzduire.

Articolul original îl puteți citi aici și aștept și alte păreri și observații din parte voastră.

13 comentarii la „5 pluginuri WordPress de evitat

  1. Tare, de obicei lumea scrie despre cele mai bune plugin-uri 🙂 Foarte bine ca le-ai mentionat sa stau departe de ele.

    1. Eu nu am zis că nu sunt bune, dar nu sunt indicate pentru conturile de tip shared. Așa că, dacă ești pe shared, poți să stai departe de ele. 🙂 !

  2. Sunt cateva luni de cand nu mai folosesc niciunul dintre ele.
    pe toate le foloseam in trecut, pe mai multe site-uri, acum am renunat la toate. am doar 5,6 pluginuri in momentul de fata.

  3. Si pe mine m-au salvat Yoast si Jetpack de multe alte pluginuri de care nu mai am nevoie acum.

    Pot sa va spun ca aveam in trecut un pachet shared de la Hostgator si chiar m-au contactat cei de la suport cu rugamintea de a dezinstala Yet Another Related Posts Plugin pe un site cu trafic mare.

  4. da, chiar sunt cele mai nefolositoare pluginuri de evitat, daca ai WordPress Seo de la Yoast instalat nu prea mai ai nevoie de alte pluginuri totul depinde foarte mult de tema pe care o folosesti sau daca te pricepi sa o modifici din codurile sursa ar fi perfect si nu va folosi foarte multe resurse

  5. In functie de tipul de hosting pe care-l folosesti pot sau nu sa fie de evitat. Eu folosesc YARPP (pentru ca nRelate a murit) pentru functionalitatea de a arata related si de pe alte site-uri ale mele si merge perfect pe cloud. Pe shared hosting insa nu-l recomand nimanui. Cam la fel consider ca e si cu celelate, desi nu le prea folosesc.
    Alte pluginuri cu probleme sunt Wordfence cu Live Traffic activat, WP Wassup, StatPress etc. (cam toate cele care se ocupa cu statistici privind traficul/vizitele) pentru ca populeaza inutil baza de date si cresc volumul de solicitari pe MySQL cauzand nu doar latenta ci si probleme de stabilitate.
    Pentru shared hosting lista cu pluginuri ce fac probleme e mult mai lunga si cand o s-o termin de compilat intentionez s-o public.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.