Rânduri și alte gânduri

1 Mai românesc

1 MaiMâine este 1 Mai – Ziua internațională a muncii. Unii vor sărbători prin muncă, eu sunt în categoria aceasta, iar alții își vor lua câteva zile libere și vor petrece fiecare după posibilități.

Cum suntem în România și cum în ultimul timp ” tradițiile” trebuiesc respectate vă spun de pe acum cum se va desfășura sărbătorirea acestei zile.

Așadar, vremea va fi ploioasă, însă cluburile vor fi pline de piți, fitzi, si alții din aceeași categorie. Vor da din cap și din cur, vor zbiera cât îi țin rărunchii ” Party!!!!!!!!!”, vor cheltui și ultima brumă de bani pe băuturi scumpe pentru a impresiona perechea sau dacă au buget super redus vor sta cu un cico în față toată noaptea. Dar nu contează, 1 Mai trebuie sărbătorit!

Apoi vor mai fi și ” vamaioții”. Vor fi muci, vor dormi pe plajă, chiar dacă va ploua, vor face foc de tabără, vor zdrăngăni la chitară, apoi vor bea din nou, se vor da cap în cap și vor face haz de acest lucru. Dar nu contează, 1 Mai trebuie sărbătorit!

Cei mai norocoși, adică cei care vor prinde un strop de soare, vor invada pajiștile, islazurile, pădurile și poienițele. Vor încinge grătarele, vor afuma micii și cefele, vor da lăutarii la maxim din portbagajul mașinii, vor arunca PET-urile pe unde nimeresc însoțite de nelipsitele șervețele și pungi de plastic. Apoi se vor plânge că viața este grea, dar totuși este 1 Mai și trebuie sărbătorit!

Acum că am intrat în campanie electorală, sigur vor avea loc și câteva „pomeni”, acțiuni de conștientizare a răului ce îl reprezintă adversarul, auto-lăudări și auto-aplaudări, nelipsitul pachețel cu ulei, făină și zahăr, poate și un mic. Dar nu contează, 1 Mai trebuie sărbătorit!

Pe meleaguri străine însă unii o iau mai în serios și se vor organiza acțiuni de protest. Anglia, Germania și lista poate continua.

Orice opinie este binevenită

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.