Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!

La teorie suntem cei mai cei, ne dăm mari deștepți, mari intelectuali, dar când vine vorba să punem în aplicare ce ne iese pe gură o dăm în bară.Ma irita persoanele care dacă citesc o informație, citesc o întâmplare, citesc o știre,  o dau mai departe însușindu-și dreptul de proprietate asupra ei. Sau cei care încep să dea sfaturi în stânga și-n dreapta, fac strategii, recomandă ce e bine și ce nu bine de făcut într-o anumită situație, iar când îi iei un pic la bani mărunți, le pui două întrebări încep să se bâlbâie :”-Păi ,stai asă că nu eu am făcut asta, dar am auzit eu că e bine să faci asta sau e bine să spui așa…. Nu știu sigur dacă merge, că eu nu am probat…”

Îi găsim pe acești oameni în fiecare domeniu, fără excepție. Și în on line-ul ăsta vezi asemenea specii. Sunt de puțin timp activ și știu că nu am autoritate și experiența să critic, dar nu pot să tac când, de exemplu, un site care e plin de sfaturi tehnice despre cum să faci trafic, cum să îți crești PageRankul, si altele asemănătoare are …….PR 0 ! Adică tu te dai drept deștept dar când vine vorba să aplici ceea ce spui…dai chix!

Respect oamenii cu ani în spate de experiență, cu rezultate palpabile cu mâinile bătătorite de muncă. Când ai noroc să primești un sfat de la un asemena om cred că ar fi bine sa caști bine urechile. Sunt sigur că spune ce are o bază reală.Uite un exemplu de om care împarte din experiența sa celorlalți :Dojo. Sunt puțin oameni care ajută dezinteresat pe cei din jur mai ales dacă cel pe care îl ajuți face același lucru ca și tine.

Evident, în acestă categorie a oamenilor cu experiență mai sunt, din păcate, și aroganții, atotștiutorii,atotcunoscătorii care din  a face mișto de unul mai mic decât ei a devenit sport.

Și toți spun că on-line-ul înseamnă comunicare. Comunicarea înseamnă în primul rând  transmiterea de informații de la unul la celălalt. Scurt și la obiect.

Dacă ai ceva de spus spune, dacă știi ceva spune, dar dacă nu știi atunci nu vorbi! De dat cu părerea e simplu.

Sursa foto.

 

Un comentariu la „Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.