Cercetătorii, leacurile băbești și sănătatea – sfaturi medicale

sfaturi

sfaturiAm primit de curând niște sfaturi medicale culese din popor și certificate de specialiști.  Nu le-am aplicat încă sincer să fiu, dar poate cineva are nevoie de ele și de aceea le fac publice.

1. Scăpați de durerea de dinți fără să deschideți gura ! Este de ajuns să frecați o bucățica de gheață între degetul mare și arătător. Terminațiile nervoase care se află în zona în formă de “V” a mâinii stimulează o regiune din creier care blochează recepționarea semnalelor de durere provenite de la față și de la mâini. Un studiu canadian arată că puteți încerca metoda și fără gheață  însă ar avea o eficiență cu 50% mai scăzută.

2. Dacă vă râcâie pe gât, scărpinați- vă în ureche ! Cum nu puteți să vă scărpinați direct în gât, încercați să rezolvați problema altfel. Prin ureche. Medicii ORL-iști explică: atunci când sunt stimulați nervii care se află în ureche, se creează un act reflex în gât, care provoacă un spasm al mușchiului. Acest spasm face ca gâdilătura să dispară.

3. Contra fricii de injecții.  Cercetătorii germani au descoperit că dacă tușiți în timpul unei injecții nu vă mai doare atât de tare înțepătura  De ce ? Pentru că acest truc produce o creștere bruscă și temporară a tensiunii în piept și în canalul spinal, inhibând structurile care conduc durerea la cordul spinal.

4. Cum să stingeți arsurile la stomac. Dormiți pe partea stângă, vă sfătuiesc medicii gastroenterologi. Explicația este simplă: când dormiți pe dreapta, stomacul se află mai sus decât esofagul, permițând mâncării și acidului să alunece spre gât. Când stați întinși pe stânga, stomacul este mai jos decât esofagul şi gravitația lucrează în favoarea dumneavoastră.

5. Cum să nu vă mai curgă sânge din nas. Puneți o bucățica de bumbac pe gingia de sus, sub vârful buzei, și apăsați cu putere pe bucata de material. Sângele provine în special din partea anterioară a septului. Apăsând aici, veți opri sângerarea, apreciază medicii.

6. Cum să scăpați de amețeală  Ați băut câteva pahare și v-ați amețit ? Țineți vă cu mâna de ceva stabil. Mecanismul responsabil cu echilibrul se află în urechea internă și plutește într-un fluid care are aceeași densitate ca și sângele. Cum alcoolul diluează sângele, se modifică și structura lichidului, fapt care afectează echilibrul. Așadar  creierul este dezorientat și are nevoie de o confirmare, care, în cazul de față, este dată de simțul tactil. În felul acesta, punând mâna pe un obiect stabil, vă veți recăpăta echilibrul.

7. Cum să țineți inima în frâu. Nu o lăsați să o ia la galop! Dacă simțiți că aveți palpitații și nu vă știți suferind de inimă, puteți încerca să apăsați ușor carotida imediat sub mandibulă. Veți stimula nervul vag și puteți scădea frecvența bătăilor.

8. Preveniți miopia ! Miopia are rareori o cauză genetica, susțin oftalmologii. De obicei, poate avea drept cauză prea mult timp petrecut în fata computerului. Așadar  ca să nu aveți probleme, ar fi bine ca de câteva ori pe zi să închideți ochii, încordați mușchii, inspirați adânc și  după câteva secunde, expirați și destindeți-vă. Întinzându-vă și relaxându-vă bicepșii și glutealii puteți păcăli mușchii involuntari, precum și pe cei ai ochilor, să se relaxeze.

9. Învățați să vă folosiți urechile ! Dacă stați de vorbă cu cineva la o petrecere  unde este foarte mult zgomot, este bine să-l ascultați cu urechea dreaptă. De ce nu cu stânga ?  Cercetătorii americani sunt de părere că dreapta vă ajută să descifrați mai rapid un discurs. Dacă veți încerca să vă dați seama ce melodie se aude într-o cameră îndepărtată, folosiți-o pe stânga. Este mai bună când vine vorba să capteze tonurile muzicale.

10. Cum să nu obosiți repede când alergați  Dacă sunteți asemeni majorității oamenilor, când alergați  obișnuiți să  expirați atunci când puneți în pământ piciorul drept. În felul acesta nu faceți decât să exercitați presiune asupra ficatului (care se afla în partea dreaptă), care, apoi, începe să vă înțepe. Cum să scăpați de aceasta neplăcută senzație ? Simplu. Expirați atunci când puneți în pământ piciorul stâng.

12. Dimineața, când vă sculați  frecați- vă mâinile și lobii urechilor puternic. Veți activa rapid întregul organism. La care adăugați și o cană cu apă băută pe îndelete.

Sper că vă vor fi de folos și dacă o să aplic vreun sfat am sa vă dau de știre.

7 comentarii la „Cercetătorii, leacurile băbești și sănătatea – sfaturi medicale

  1. Bune “leacurile”. Unele le știam, celelalte sunt binevenite.
    Dacă pot să mai adaug un mic truc pentru cei mulți care petrec ore în șir în fața monitorului: din când în când e bine să te uiți afară, să alegi un reper foarte îndepărtat și să ții privirea fixă în direcția respectivă. Se zice că relaxează ochii după ce ore întregi ai privit numai monitorul care e aproape. Eu mai fac asta la serviciu și e chiar bine.

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.