Rânduri și alte gânduri

Ce faci în caz de război?

razboi-1O întrebare cam tâmpită mi-a venit prin minte, asta și în contextul ultimelor evenimente desfășurate în aproprierea noastră: Tu ce faci în caz de război?

Ce opțiuni avem în caz de, doamne ferește, se întâmplă o asemenea nenorocire? Eu am mai spus că nu prea îmi miroase bine, dar dacă se trece de la vorbe la fapte? Deci ce este de făcut?

Prima opțiune este să stăm liniștiți acasă și să lăsăm profesioniștii să se ocupe de acest lucru. Bineînțeles, dacă ești bărbat ai toate șansele să fii mobilizat și să fii băgat în față. Este nevoie de carne de tun în asemenea situații. Dacă te „descurci” te bagi pe la vreun birou de război sau prin vreo fabrică de muniție și poate scapi. Dacă ești femeie găsești o bucătărie sau un spital de campanie, ai grijă de copii și poate scapi.

A doua opțiune este să pleci din țară cu tot cu familie, cu bagaje, cu cățel către o țară neutră sau care este departe de zona de conflict. Însă dacă nu poți să îi iei pe toți cu tine? Dacă părinții te refuză și zic că sunt prea bătrâni și că preferă să rămână acasă? Sau dacă nu ai fondurile necesare pentru a plăti pentru toată lumea? Pe cine lași în urmă?

Alte opțiuni nu îmi trec acum prin cap, nu știu ce aș alege, sincer nici nu îmi doresc să trecem printr-un război. Oare mai sunt și alte posibilități?

Sursa foto

4 comentarii la “Ce faci în caz de război?

  1. Facem nimic, n-ai ce sa le faci, practic daca ar fi sa fie corect ar trebui sa puna toti politicieni la o masa si sa se lupte ei pentru noi, prea mare prostie sa lupte 10-20-30 de milioane ca asa i s-a narit unui cheful… parerea mea…

  2. Eu am plecat din tara oricum, pentru ca in opinia mea in Romania conditiile din spitale si oportunitatile nu sunt cu mult diferite fata de cele ale unei tari aflate in conflict. Insa daca ma prindea razboiul in Romania sau daca m-ar prinde aici as face exact ceea ce le-am spus celor de la armata in urma cu multi ani cand m-au chemat la recrutare. Si anume ca m-as preda la inamic pentru ca in parnaie la inamic cu siguranta e mai bine decat in Armata Romana si in Romania in general.

Orice opinie este binevenită

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.