Aprinde lumina

lumina

luminaMotorul civilizației noastre este fără doar și poate curentul electric. El este cel care pune în mișcare totul din jurul nostru, el ne influențează în mod direct viața, a ajuns sa fie indispensabil. Sau cel puțin așa credem noi.

Ne-am obișnuit atât de mult cu prezența acestuia încât uităm că mai sunt și oameni care nu beneficiază de avantajele acestuia. Sunt oameni care trăiesc ca pe vremuri, ajutându-se de lumânări sau lămpi de petrol. La 450 de km de București îi găsim pe localnicii din Ursici. Da, sunt atât de aproape, sunt aici pe lângă noi și totuși trăiesc ca pe vremuri.

Nu sunt mulți, vreo 15 gospodării , 50 de suflete. Majoritatea sunt în vârstă, dar nu se plâng. Își duc traiul cu demnitate, muncesc cât e ziua de lungă, au minimul necesar pentru traiul de zi cu zi, dar totuși lipsește ceva. Un licăr de lumină, o speranță pentru o viață un pic mai ușoară.

Proiecte pe hârtie au fost, la fel de repede au fost și abandonate. Singura soluție sunt panourile fotovoltaice, dar este nevoie de fonduri. Nu atât de mari, dar trebuie. În acest sens fundația Free Miorița a demarat o campanie de strângere a acestor fonduri, oricine putând ajuta fie prin cumpărarea de obiecte promoționale de pe situl fundației , fie prin donații în conturile acesteia.

Un panou solar nu costă decât 500 de euro, nu sunt bani mulți și de aceea sunt sigur că se pot strânge sumele necesare.

Și dacă tot am adus vorba de bani, pe lângă bannerul campaniei pe care l-am afișat deja, sunt dispus să ofer pentru o lună de zile un banner și un articol, contra unei sume de 100 de euro, pentru promovarea afacerii sau campaniei persoanei care dorește să se implice în acestă campanie. Doritorii mă pot contacta folosind pagina de contact.

Vă mulțumesc și sunt sigur că putem aprinde lumina în cadrul campaniei Lumina pentru Ursici !

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.