Amintiri plăcute din Epoca de Aur

Acu 20 și ceva de ani eram un puști cu muci la gură. Deci din start resping eticheta de nostalgic care poate reieși din titlul acestei postări. Însă din acea perioada mi-au rămas niște frânturi de amintiri plăcute din punctul meu de vedere, iar acum când am mintea un pic mai coaptă,cred cu convingere în acest lucru.

Una din aceste amintiri o reprezintă sacoșa de borcane și legătura de ziare și reviste pe care le căram la scoală. Aveam o așa zisă normă de deșeuri pe care trebuia să le reciclăm. Evident eu habar nu aveam ce însemnă reciclare, dar mă distram când vânam borcanul de bulion al mamei sau când mă trezeam noaptea și dădeam gata borcanul de magiun din cămară. Încă doua la sacoșă bifam eu! Sau când mă trimitea tata să îi iau „Sportul” , ceream 2-3 bucăți sai îi spuneam că mi-am lut înghețată de restul rămas. Mustea conștiința de ecologist din mine! Dar era o simplă joacă, o întrecere între colegi.

Acum, revenind în zilele noastre, când înțeleg un pic din ceea ce ne oferă mama-natură, când încerc să respect atât cât pot mediul în care trăiesc, am aflat de o inițiativă care mi-a trezit acele amintiri. Este vorba de campania „Școala pentru o Românie verde” care își propune să colecteze hârtie și pet-uri. Borcanele au devenit deja legendă!

Sper că va fi o campanie reușită cu sponsori care se implică și cu susținerea noastră a celor din on-line. Poate așa vom putea să producem acele amintiri plăcute nouă și celor mici de astăzi, care pe viitor vor înțelege această „joacă” de acum.

 

 

3 comentarii la „Amintiri plăcute din Epoca de Aur

Orice opinie este binevenită

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.