Nu suntem toți experți în calculatoare, așa că, atunci când avem o problemă apelăm la prieteni, forumuri sau grupuri pe diferite rețele de socializare. Este un lucru normal zic eu, însă, dacă începi să insiști și să ceri ajutor pentru orice mică porcărie, devii pur și simplu enervant. Devii enervant atunci când repeți greșelile și când pur și simplu nu vrei să înveți din ele.

În consecință am trei mari sfaturi pentru utilizatorii de calculatoare, simple și care le pot face viața un pic mai ușoară:

  1. Respectați cerințele minime necesare instalării sistemului de operare. Indiferent de ce sistem de operare alegeți să folosiți, înainte de a proceda la instalarea acestuia asigurați-vă că îndepliniți cerințele minime din punct de vedere hardware. Dacă una dintre aceste cerințe este la limită, mai bine căutați alt sistem de operare. Astfel evitați funcționarea greoaie a sistemului, erori la instalarea unor aplicații, imposibilitatea de a folosi unele componente hardware.
  2. Actualizarea sistemului de operare. După instalarea sistemului asigurați-vă că aveți sistemul de operare actualizat. Aceste actualizări aduc rezolvări de probleme descoperite de la lansarea sistemului de operare până la instalarea lui și pot îmbunătăți stabilitatea sistemului în general. Pentru cei care folosesc sisteme de operare proprietare le spun că licența cumpărată este absolut obligatorie pentru a avea un sistem stabil.
  3. Protecția calculatorului. Acest din urmă lucru se poate face prin folosirea unui program specializat, denumit generic antivirus. Cumpărat sau cu licență liberă, nu contează, el trebuie să existe în sistem chiar dacă crezi că tu nu poți să te infectezi, dar poți infecta pe altcineva fără ca tu să îți dai seama. Și cel mai important lucru: Aveți grijă ce aplicații instalați și pe ce lucruri dați click! Acest lucru vă poate scăpa de multe dureri de cap!

Acum că ați citit aceste sfaturi, sper că le veți pune în practică și mai sper că le veți reține și le veți da mai departe. În acest mod, noi, utilizatorii de calculatoare putem să ne bucurăm în liniște de avantajele tehnologiei pe care o avem la îndemână. Aveți grijă!

Sursa miniatură